Workshop Zilverklei en/ of Polymeerklei


Inleiding

Een sieraad van zilver maken.

  • Zilverklei is zuiver zilver! Het verschil met sterling zilver (925) is dat Art Clay Silver puur is (999): van de 1000 delen zilver zijn er 999 ook echt zilver. Bij sterling zilver zijn er 925 delen zilver, hier zitten ook andere metalen in. Nadeel hiervan is dat mensen allergisch kunnen zijn voor de andere metalen, bij Art Clay Silver is de kans op een allergische reactie veel kleiner.
  • Voor wie? Iedereen die het leuk lijkt, mannen/vrouwen. Leuk als teamuitje, vrijgezellenfeestje, familie-, vrienden-, vriendinnen-, of zussendag.
  • Een gezellig uitje met een blijvende herinnering: je zelfgemaakte zilveren sieraad.

- Dagworkshop 

Inhoud van een dagworkshop   

We starten de dag om 10.00 uur met koffie of thee. Daarna worden de technieken, gereedschappen en de opdracht uitgelegd. In overleg worden de ideeën en mogelijkheden besproken. We gaan werken naar voorbeeld, of naar eigen inspiratie. Er zijn boeken om eventueel ideeën uit te halen. Daarna wordt er gewerkt.                                                                                                                                                       

Een verzorgde lunch volgt.
Tijdens de lunch wordt het sieraad afgebakken.
Als uw ontwerp af is en goed gedroogd, wordt het sieraad 10/15 min. in de oven afgebakken op 800 ° C,.
Na het afkoelen volgt de afwerking: borstelen, poetsen, polijsten.

Aan het einde van de dag neemt u uw sieraad van zilver mee naar huis.

Workshop info:
Prijs p.p.: € 90,00 inclusief 10 gr. Art Clay Silver, gebruik van gereedschappen, lunch, koffie en thee.
Extra  info: Mogelijkheid om ter plaatse meer zilverklei te kopen mocht u meer willen gebruiken.

Duur van de workshop: 10.00 tot 16.00 uur.                                                             

Per workshop maximaal 8 personen. 

- Workshop als vrijgezellenfeestje kan op een dag, middag of avond.                              

Dagworkshop, dan gebruiken we 10 gram zilverklei. Prijs p.p. €90,-  (van 10.00 tot 16.00 uur ).     Middag- of avondworkshop, dan gebruiken we 5 of 7 gram zilverklei. Er worden dan zilveren kralen/pandora`s gemaakt. Prijs p.p. € 55 ,- bij 5 gram zilverklei. Prijs p.p. € 60 ,-  bij 7 gram zilverklei inclusief gebruik van gereedschappen, koffie/thee en lekkernijen. (vrijgezellenfeestje: dan is bruidje  gratis) Tijden zijn in overleg. 

- Workshop: pandora's                                             

Natuurlijk kan je de workshop pandora's maken, zoals beschreven bij vrijgezellenfeestje ook volgen zomaar met vriendinnen, familie, collega's.

- Workshop als bedrijfsuitje is ook mogelijk op middag of avonden.

- Workshop avond of middag: holle zilveren kraal

Tijdens deze workshop maken we een holle zilveren kraal. Hiervoor gebruiken we 7 gram zilverklei en een mal van kurkklei. Om de bol kurkklei vormen we de uitgerolde zilverklei. Na het bewerken en drogen gaat het ontwerp in de oven, waarbij de bindmiddel van zilverklei en de mal van kurkklei verbrandt. De zilveren kraal is leuk te combineren met gekleurde kralen of pandora's.  

Prijs p.p.: € 60,00 inclusief 7 gr. Art Clay Silver, mal van kurkklei, gebruik van gereedschappen, koffie/thee en lekkernij. 

NIEUW:

Polymeerklei Mooie gekleurde sieraden van polymeerklei maken passend bij je kleding op een dagdeel of avond.  p.p. €35,-

Dagworkshop: Combinatie polymeerklei kralen en zilveren holle kraal. p.p. € 90,-

 

Art-Huijs werkt ook in opdracht en verkoopt ook cadeaubonnen.

Op de pagina 'Workshop data' vindt u de nieuwe data voor de workshop Zilverklei. Dagworkshops zijn op donderdag en vrijdag en met hoge uitzondering op zaterdag of zondag. Ook kunt u zich inschrijven met een eigen groep, datum is dan in overleg. Voor inschrijven kunt u het contact formulier gebruiken.

Zilverklei


Wat is zilverklei?

Zilverklei is een fantastisch product met oneindig veel mogelijkheden waarmee iedereen zelf prachtige sieraden kan maken. Je hebt geen jarenlange oefening in de technische vaardigheden van het edelsmeden nodig en geen zeer grote investeringen. Het is vrij eenvoudig te bewerken.

Zilverklei is een recyclageproduct uit Japan uit o.a. de foto- en computerindustrie. Art Clay Silver is de merknaam van het product waar wij mee werken.

Zilverklei is gemaakt van fijn zilverstof gemengd met een organisch bindmiddel en water en bestaat, na het verhitten in de oven op minstens 700° C, uit 99,9 % zilver. Het water is eruit verdampt bij het drogen en het bindmiddel is verbrand in de oven. Men noemt het zilver"klei" omdat het zo kneedbaar is als klei. Zilverklei is 3 keer zwaarder dan gewone klei en is evenals klei niet giftig.

Werken met zilverklei

"Kneedbaar zilver" ziet eruit als gewone klei, het voelt ook ongeveer zo, het is even plastisch. Je kan er elke vorm aan geven die je zelf wil. Je kan het boetseren, uitrollen, modelleren, drogen, vijlen enz.

Een van de dingen waar we rekening mee moeten houden als we met zilverklei werken is dat het zeer snel droogt. Als het droog is, is het nog zeer breekbaar. Afwerken dient  voorzichtig te gebeuren.

Bovendien krimpt zilverklei 10 à 12 %, een deel daarvan reeds bij het drogen, maar het grootste deel tijdens het bakken. Het is nodig om daar rekening mee te houden.